top of page

Till alla lärare

Här finns länkar som tips på var du kan hitta material för elever som behöver annorlunda eller flera uppgifter

FaceBook -grupper

ÅK f-3 tips och idéer (i gruppen delar lärare tips till varandra och lägger upp material i filer.)  

Mitt lilla klassrum på nätet (är en plats där lärare möts och kan tipsa och inspirera varandra. I gruppen delas i första hand tips, idéer och länkar.) 

Länkar

skolmagi.nu

Skolmagi är en digital plattform för att dela sitt material och hitta material till den egna verksamheten.

urskola.se

UR Skola är en fri tjänst från Utbildningsradion som erbjuder lärande program för alla åldrar.

lektion.se

lektion.se är en idébank med lektionstips av lärare för lärare. I lektions- databasen kan du snabbt och enkelt söka och hämta lektionsmaterial och ladda upp egna lektionstips.

ungafakta.se

Unga Fakta består av ca 3000 sidor, rikligt illustrerade för att lätt kunna ta åt sig informationen. Lär dig mer om grekisk mytologi, vikingar, dinosaurier, piraternas vilda liv, indianer, vampyrer, stjärnor och planeter, medeltidens riddare, ekonomi, världshaven segelsjöfart och naturväsen. Sajten innehåller även pyssel och spel.

 

www.larum.fi 

Lärum sprider kunskap om anpassade material och metoder och förmedlar anpassade specialpedagogiska läromedel och material på svenska i Finland.

smäly.fi

Smarta verktyg - bättre resultat. Information om hur digital läsning och skrivning kan bli enklare med kostnadsfria funktioner och appar.

onlyforheroes.se

Materialet på sajten är utvalt av logopeder, med fokus på de barn och ungdomar som behöver kämpa lite mer än andra med sin inlärning. Sajten innehåller en kunskapsbank, spel, leksaker, bildmaterial, böcker och olika typer av kompensatoriska hjälpmedel.

mattefixaren.wordpress.com

En matteblogg som innehåller tips på montessoriinspirerad matematik.

lararhjalpen.se

Lärarhjälpen erbjuder digitalt läromedel för lärare. Det lärarskapta materialet består av allt från kompletta temaområden och lektionsplaneringar till arbetsblad och skyltar.

Papunet.fi

På sidorna finns information om talhandikapp, samspel, olika kommunikationsmetoder, hjälpmedel och tolktjänst för talhandikappade personer. Sidorna innehåller också material, till exempel en stor bildbank och ett bildprogram.

Spelett

Spel-Ett är ett spel för elever och barn i förskolan och för andra med behov att öva grundläggande läsning. Läsningen övas på ett lekfullt och roligt sätt genom uppgifter som tränar kopplingen mellan bokstav och ljud.

 

lukimat.fi

En nätbaserad inlärnings- och utvärderingsplattform för grundläggande läsfärdighet samt för inlärningsberedskap i matematik.)

Elevspel.se (Roliga och pedagogiska kunskapsspel för skolelever i grundskolan.

Läroteket

Information om hjärnan, minnet och studieteknik. På sidan finns utskriftsmaterial för matematik, modersmål och studieteknik samt lärarhandledningar. 

Pappasappar.se

Här finns recensioner av roliga, pedagogiska och barnvänliga barnspel, spel och appar för barn.

Folkhälsan - barn

Folkhälsan har samlat aktuell information för både föräldrar och professionella som rör barn i småbarnspedagogik fram till åk 6.

Folkhälsan - unga

Folkhälsan har samlat aktuell information för både unga och professionella som rör ungdomar.

Barnavårdsföreningen

Barnavårdsföreningen håller kurser och kommer ut till skolorna. På deras hemsida finns Vi i klassen materialet.

bottom of page